Sałatka Niziak(a)
Daje dwie porcje po ok. szklance
- spora cukinia
- puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju
- 2 Ł posiekanej natki pietruszki
- 2 Ł majonezu
- sól i pieprz do smaku
1. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę ok. 1x1 cm.
2. Tuńczyka odcisnąć na sicie.
3. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku.
I już! Proste, jak konstrukcja snopowiązałki, robi się w 5 minut. Idealny przepis dla zabieganych. Pozdrowienia dla bloga stonesoup, gdzie większość przepisów ma do pięciu składników i wymaga dziesięciu minut na wykonanie. Dużo fajnych pomysłów, głównie wege (ale sekcja dla drapieżników też jest).
Efekt końcowy (po nocy w lodówce) poniżej - kostka jest zdecydowanie za gruba. Czyliż nie wygląda szaro i nieapetycznie? Wcale nie wygląda lepiej zaraz po zrobieniu :) Na szczęście sałatka jest pyszna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz