Fasola z suszonymi śliwkami
Daje 4 porcje po ok. szklance
- 400g fasoli
- 12 suszonych śliwek
- czerwona cebula
- 4 Ł sosu sojowego
- 1 Ł curry
- olej do smażenia
1. Fasolę moczyć prze 12 godzin, a następnie gotować ok. 30 minut w wodzie z dodatkiem sosu sojowego i curry.
2. Cebulę i śliwki posiekać, cebulę zeszklić w rondku, dodać śliwki i fasolę, podduśić przez kilka minut.
Na opakowaniu była sugestia, żeby podawać potrawę z grzankami, ale wydaje mi się to dość abstrakcyjnym pomysłem. Brakowało mi też trochę kminu rzymskiego, pewnie następnym razem go dodam.
Miłego weekendu.
Miłego weekendu.
Ciekawy przepis :-)
OdpowiedzUsuńsuszone śliwki dla mnie potrafią zaczarować wiele rzeczy (na plus oczywiście). Ale fasola z nimi??? toż to dziwocudo jakieś, ale myślę że byłabym w stanie się przekonać.
OdpowiedzUsuńI jeszcze z grzankami? no i zasmażka, koniecznie!
Pozdrawiam
Monika
Hmmm, curry, fasola i śliwki? Szalone, muszę koniecznie to przetestować! :)
OdpowiedzUsuń